Ramazan süfrələrində hansı qidalar olmalıdır?


Ramazan süfrələrində hansı qidalar olmalıdır?
Yemək vərdişimizin dəyişdiyi Ramazan ayında qidalanmaya diqqət yetirmək sağlamlıq baxımından vacibdir.
Siam.az xəbər verir ki, doğru qidaların seçilməsi oruc tutmağa dəstək verir.
Müqəddəs ayda süfrələrdə olması vacib göstərilən qidalardan bir neçəsini təqdim edirik:
- İmsakda yumurta - Proteini yüksəkdir. Mədəni tox saxlayır.
- Xurma - Mədə-bağırsağın fəaliyyətini nizamlayır.
- Şorba - Maye balansını qorumağa, həmçinin tərkibindəki az kalori sayəsində çəkini normada saxlamağa kömək edir.
- Buğda çörəyi - Daha az kalorisi sayəsində daha uzun müddət tox qalmaq olur.
- Zeytun - Həm imsak, həm də iftarda məsləhət görülür.
- Süd və qatıq - Tərkibindəki kalsium artıq yağları parçalamaq funksiyası daşıyır və bədən rahatlayır.
- Darçın - Qandakı şəkərin miqdarını normaya salır. Həzm prosesini sürətləndirir. Toxluq müddətini artırır.“Qafqazinfo” 
Tarix: 2-04-2022, 11:57
Xəbəri paylaş





Xəbər lenti

{sape_links}{sape_article}