İftar və sahurda bu qidaları QƏTİYYƏN YEMƏYİN

Ramazan ayında sağlam qidalanmaq vacibdir. Bəzi qidaların həddindən artıq istehlakı həzm problemlərinə və ya enerjinin azalmasına səbəb ola bilər.
Musavat.com xəbər verir ki, xüsusilə həddindən artıq şəkərli və yağlı qidaların qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Ramazan ayı boyunca balanslaşdırılmış pəhriz planı ilə təzə meyvə, tərəvəz, zülal və liflə zəngin qidaları seçmək məsləhət görülür. 
İftar və sahur süfrələrində zülal, lif, vitamin və minerallarla zəngin qidaların istehlakı faydalıdır. Məsələn, iftar süfrəsi üçün tərəvəz və zülal mənbəyi olan əsas yemək, yanında isə bol lifli salat seçə bilərsiniz.
Sahurda isə sizi uzun müddət tox saxlayacaq lifli qidalar, tam taxıllı çörək və qatıq kimi zülal qaynaqları, həmçinin bol su içmək vacibdir. 
Tarix: 12-03-2024, 21:14
Xəbəri paylaş





Xəbər lenti

{sape_links}{sape_article}